SSANGYONG TOONT ZIJN XAV-ADVENTURE CONCEPT IN FRANKFURT

 Herinterpretatie van de Korando, met een eigentijdse toets

  • Herinterpretatie van de Korando, met een eigentijdse toets

  • Ontworpen voor de volgende generatie en mensen met een actieve levensstijl

Ontwikkelingsconcept

 

De XAV-Adventure is de recentste compacte SUV van SsangYong. Hij gunt het publiek een blik op de toekomst en illustreert hoe de vierde generatie van de uiterst succesvolle Korando cross-over er zou kunnen uitzien.

 

De XAV-Adventure concept werd eerder dit jaar voorgesteld op het autosalon van Seoel en geeft de stijlrichting aan die de toekomstige compacte SUV's van SsangYong zullen inslaan. Samen met de Tivoli worden deze nieuwe modellen ontworpen om te beantwoorden aan de wensen van de actieve jongere generatie. Zij zoeken een auto die hun dagelijkse transportbehoeften vervult en tegelijk geschikt is voor hun vakantie- en weekendactiviteiten. 

 

Stijlconcept

 

De XAV-Adventure is een volwaardige SUV. Zijn geblokte proporties en mannelijke stijl bouwen voort op die van de iconische terreinwagens van weleer: sterk, robuust en met een ruim, 'vierkant' en eenvoudig te benutten interieur dat zich perfect leent om grote, onhandige sportuitrusting te vervoeren.

 

Het interieurdesign oogt eenvoudig maar is tegelijk breed en uitermate praktisch. De mix van zwarte en natuurlijke bruintinten creëert een eigentijdse en luxueuze sfeer terwijl het design op originele wijze inspeelt op de vraag naar functionaliteit. Een voorbeeld: het opbergvak in de achterdeur biedt plaats aan al die extra items die nodig zijn voor een ontspannen vrijetijdsrit.

 

Het koolstofdak gaat getooid met een stoffen kap die breed opengaat en de inzittenden dichter bij de natuur brengt door hen te laten genieten van de sensaties van open rijden.

 

Prestaties

 

De auto zal verkrijgbaar zijn met een 1.6-dieselmotor en een 1.6-benzinemotor, gekoppeld aan een elektrisch E-4WD-systeem dat hem tot een hybride maakt. Dat E-4WD-systeem omvat een lithium-ionbatterij en twee achteraan gemonteerde elektromotoren die de keuze bieden tussen twee rijmodi: een zuinige hybridemodus en een prestatiegerichte hybridemodus. Het systeem staat ook borg voor veilige terrein- en stadsritten.

 

De auto is tevens voorzien van het SsangYong 3S-CUBE-systeem. Dat omvat een speciale sensor, die samen met een intelligente bewegingscontrole, een elektrische luchtvering en een stereocamera automatisch de wegomstandigheden bepaalt en de ophanging aanpast voor een optimaal rijcomfort. Op ruwe terreinen past de ophanging zichzelf aan om het rijgedrag zachter te maken, terwijl bij snelle asfaltritten de ophanging stijver wordt om de controle over de auto te verhogen door de rijhoogte te verlagen en zo rol-, duik- en steigerneigingen optimaal te beheersen. 

 

De XAV-Adventure werd ontwikkeld voor echte terreinavonturen. Hij biedt een hoge bodemvrijheid en degelijke overschrijdingshoek en is in staat om door water te waden en steile hellingen te beklimmen. Ook de runflatbanden dragen bij tot de veiligheid dankzij hun profiel dat zowel voor het terrein als voor de weg geschikt is.

 

Opmerking voor de redactie:

De eerste Korando (afkorting van ‘Korea can do’) werd gelanceerd in 1984. De tweede generatie volgde in 1996 en het huidige model in 2010. In 2013 onderging het model nog diverse verbeteringen.

 

 

TECHNISCHE SPECIFICATIES

 

Model

XAV-Adventure

Afmetingen

Totale lengte

mm

4.190

Totale breedte

mm

1.880

Totale hoogte

mm

1.650

Wielbasis

mm

2.600

Motor

 

10 kW frontmotor & generator /

 30 kW x 2 wielmotoren achteraan

Motor

 

1.600 cm³ benzine, 1.600 cm³ diesel

Generator

 

2,1 kWh lithium-ionbatterij

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over SsangYong Motors Middle Europe


SsangYong Motor Company zag in 1954 het levenslicht als gespecialiseerde terreinwagenbouwer en is daarmee de oudste autofabrikant van Korea. De voorbije 60 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een volledig gamma SUV’s en vrijetijdsvoertuigen.

Vandaag omvat het gamma modellen als de Rexton, Korando, Tivoli en  Grand Tivoli, maar ook de pick-up Musso en recentelijk de eerste elektrische wagen : de Korando e-Motion.

SsangYong Motor Company breidt zijn internationale aanwezigheid uit met een klantgericht management als hoeksteen. Het bedrijf brengt zijn SUV’s aan de man via 1.650verkooppunten verspreid in 115 landen. Na West-Europa en Zuid-Amerika zette het merk ook voet aan wal in groeilanden als China en India. SsangYong boort vandaag ook nieuwe markten aan in Centraal-Amerika, Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) –de voormalige Sovjetunie – kan SsangYong rekenen op een distributienet van zo’n 700 dealers in 32 landen, waaronder de Benelux, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het bedrijf ondersteunt zijn aanwezigheid met een Europees onderdelendistributiecentrum in Nederland en een Europees hoofdkwartier in Frankfurt, dat de snelgroeiende activiteiten van het merk in Europa actief ondersteunt.

Voor bijkomende informatie over SsangYong en zijn producten kunt u surfen naar http://www.smotor.com/en.

Contact

Pierstraat 229 2550 Kontich

+32 3 450 04 00

[email protected]

www.ssangyong.be