SSANGYONG TEAST MET ZIJN GLOEDNIEUWE TORRES SUV

  • Geïnspireerd door de spectaculaire uitzichten van het Torres del Fine National Park in Patagonië
  • Dit eerste nieuwe model is het resultaat van de nieuwe designfilosofie van het merk 'Powered by Toughness'
  • Voortbouwend op het SsangYong DNA erft het de kenmerkende en authentieke SUV-kenmerken van het merk

Ontwikkeld onder de projectnaam J100, heeft SsangYong Motor de naam onthuld van het nieuwe model, dat TORRES gaat heten. Bovendien gaf het merk teaserbeelden vrij in de aanloop naar de officiële lancering.

Het Torres del Fine National Park is een spectaculair ruw en onherbergzaam landschap bestaande uit bergen, gletsjers, meren en rivieren. Het park is uitgeroepen tot UNESCO Biodiversity Conservation Area en wordt beschreven als één van de spectaculairste plekken op aarde, gelegen in Patagonië, in het zuiden van Chili.

De naam van de nieuwe auto wil het gevoel van avontuur, uitdaging en escapisme belichamen, en staat voor de vrijheid om te verkennen. Het design van TORRES roept de natuurlijke uitstraling op van een van 's werelds grote wonderen met zijn enorme en natuurlijke biodiversiteit.

De geloste foto’s plagen met enkele beelden van het design van de auto, dat het eerste resultaat is van SsangYong’s nieuwe designvisie en -filosofie, 'Powered by Toughness'. Stoer, in een eigentijdse stijl en met het herkenbare en authentieke design van het merk, onderscheidt de nieuwe auto zich van andere 'lookalike' SUV's.

De voorkant van de nieuwe TORRES is voorzien van een radiatorrooster in verticale stijl, wat het gevoel geeft van een stoer en robuust uiterlijk, terwijl de achterklep voorzien is van iets wat lijkt op een reservewielhouder om dat authentieke off-roader karakter te geven.

Samen met zijn robuuste en stoere look biedt de TORRES een efficiënte ruimtebenutting en een aantal functies die hem ideaal maken voor outdoor-activiteiten, zoals kamperen en verkenningstochten. Als enige SUV-specialist van Zuid-Korea blijft SsangYong zijn producten als traditionele SUV's onderscheiden van de meer stedelijke 'softroaders'.

Een woordvoerder van SsangYong Motor verklaarde: "De SUV-markt blijft zich uitbreiden en met TORRES vullen we de leegte tussen semi-/middelgrote SUV's zoals Korando en grotere D/E-segment auto's zoals Rexton. Deze stap om een extra segment in de markt te creëren zal nieuwe mogelijkheden voor ons openen, vooral wanneer we het productaanbod verder ontwikkelen en hieraan waarde en originaliteit blijven toevoegen."

De productie van de TORRES voor de Koreaanse markt gaat van start in juni. Voor de Europese markt zal eind volgend jaar een EV-versie van de TORRES (projectnaam: U100) op de markt worden gebracht.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over SsangYong Motors Middle Europe


SsangYong Motor Company zag in 1954 het levenslicht als gespecialiseerde terreinwagenbouwer en is daarmee de oudste autofabrikant van Korea. De voorbije 60 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een volledig gamma SUV’s en vrijetijdsvoertuigen.

Vandaag omvat het gamma modellen als de Rexton, Korando, Tivoli en  Grand Tivoli, maar ook de pick-up Musso en recentelijk de eerste elektrische wagen : de Korando e-Motion.

SsangYong Motor Company breidt zijn internationale aanwezigheid uit met een klantgericht management als hoeksteen. Het bedrijf brengt zijn SUV’s aan de man via 1.650verkooppunten verspreid in 115 landen. Na West-Europa en Zuid-Amerika zette het merk ook voet aan wal in groeilanden als China en India. SsangYong boort vandaag ook nieuwe markten aan in Centraal-Amerika, Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) –de voormalige Sovjetunie – kan SsangYong rekenen op een distributienet van zo’n 700 dealers in 32 landen, waaronder de Benelux, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het bedrijf ondersteunt zijn aanwezigheid met een Europees onderdelendistributiecentrum in Nederland en een Europees hoofdkwartier in Frankfurt, dat de snelgroeiende activiteiten van het merk in Europa actief ondersteunt.

Voor bijkomende informatie over SsangYong en zijn producten kunt u surfen naar http://www.smotor.com/en.

Contact

Pierstraat 229 2550 Kontich

+32 3 450 04 00

[email protected]

www.ssangyong.be