SsangYong Rexton

Komt terug…

  • Gepauzeerde carrière
  • Opvolging verzekerd door lichte vracht versie
  • Comeback in 2021 met aangepaste motor

2020 was een goed jaar voor SsangYong, maar stelt u zich eens voor wat het had kunnen zijn, wanneer de Rexton voluit zijn rol als topmodel binnen het gamma had kunnen spelen? U weet wellicht dat onze Full Size SUV een groot stuk van vorig jaar werd gedwongen tot een tijdelijke loopbaanonderbreking. De 2.2 dieselmotor voldeed niet langer aan de nieuwe Europese emissienormen die op 1 januari 2020 van kracht werden. Daarom hebben we de Rexton tijdelijk uit onze catalogus moeten schrappen, maar in tussentijd hebben de technici enkele aanpassingen kunnen doorvoeren.

De Rexton verdween echter niet volledig van het toneel want zoals u weet zijn de regels niet exact dezelfde voor personenwagens en bedrijfsvoertuigen. Het voorbije jaar zijn we de Rexton blijven verkopen als lichte vracht versie, zonder achterbank. Een noodgreep waardoor we toch nog enkele modellen konden verkopen, maar op deze manier bleef de Rexton aanwezig in de showrooms, zodat het publiek hem niet zou vergeten.

Een jaar geleden gaven we aan dat de Rexton vanaf september 2020 weer volledig operationeel zou zijn. Op dat ogenblik hadden we niet gedacht dat de hele wereld overhoop zou worden gehaald door een agressief en hardnekkig virus. Zoals zoveel andere dingen, werd ook deze comeback uitgesteld.

Geduld is echter een mooie deugd en de herlancering wordt bevestigd voor 2021: de Rexton komt terug naar de dealers als wagonversie met 7 zitplaatsen. Ingenieurs hebben inmiddels enkele aanpassingen doorgevoerd aan de motor zodat hij voortaan aan de Euro 6d norm voldoet. Meer kunnen we voorlopig nog niet vertellen, maar we komen hier zo snel mogelijk op terug.

We hopen dat de gezondheidssituatie op korte termijn zal normaliseren zodat de Rexton snel weer zijn marktpositie zal kunnen verdedigen. Het ziet er naar uit dat 2021 voor SsangYong een nog beter jaar zal worden dan 2020.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over SsangYong Motors Middle Europe


SsangYong Motor Company zag in 1954 het levenslicht als gespecialiseerde terreinwagenbouwer en is daarmee de oudste autofabrikant van Korea. De voorbije 60 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een volledig gamma SUV’s en vrijetijdsvoertuigen.

Vandaag omvat het gamma modellen als de Rexton, Korando, Tivoli en  Grand Tivoli, maar ook de pick-up Musso en recentelijk de eerste elektrische wagen : de Korando e-Motion.

SsangYong Motor Company breidt zijn internationale aanwezigheid uit met een klantgericht management als hoeksteen. Het bedrijf brengt zijn SUV’s aan de man via 1.650verkooppunten verspreid in 115 landen. Na West-Europa en Zuid-Amerika zette het merk ook voet aan wal in groeilanden als China en India. SsangYong boort vandaag ook nieuwe markten aan in Centraal-Amerika, Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) –de voormalige Sovjetunie – kan SsangYong rekenen op een distributienet van zo’n 700 dealers in 32 landen, waaronder de Benelux, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het bedrijf ondersteunt zijn aanwezigheid met een Europees onderdelendistributiecentrum in Nederland en een Europees hoofdkwartier in Frankfurt, dat de snelgroeiende activiteiten van het merk in Europa actief ondersteunt.

Voor bijkomende informatie over SsangYong en zijn producten kunt u surfen naar http://www.smotor.com/en.

Contact

Pierstraat 229 2550 Kontich

+32 3 450 04 00

[email protected]

www.ssangyong.be