SSANGYONG PRESENTEERT SUV-CONCEPT ‘LIV-2’ IN PARIJS

Autosalon Parijs 2016

STAND: 508

Op het autosalon van Parijs zal SsangYong Motor Company (met CEO Johng-sik Choi; www.smotor.com/en) dit jaar de LIV-2 onthullen, een concept car voor een grote SUV uit het premiumgamma.

De SsangYong LIV-2 – Limitless Interface Vehicle – is het finale prototype voor het model Y400, dat volgend jaar op de markt komt. In deze doorontwikkeling van de concept car LIV-1, die op het autosalon van Seoel in 2013 getoond werd, is de designtaal van de wagen verder uitgewerkt en komt ook het concept van ‘Dignified Motion’ beter tot uiting.

 

De LIV-2 wordt aangedreven door SsangYongs eigen Euro 6-dieselmotor van 2,2 liter, die garant staat voor krachtige en toch zuinige prestaties, of door de nieuw ontwikkelde 2.0 GDi-turbobenzinemotor.

 

Dankzij geavanceerde technologieën, een hoog veiligheidsniveau en een interieur dat baadt in een hoogwaardige loungesfeer met geavanceerde communicatiesystemen, staat de LIV-2 garant voor exclusiviteit, comfort en luxe.

-Einde-

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over SsangYong Motors Middle Europe


SsangYong Motor Company zag in 1954 het levenslicht als gespecialiseerde terreinwagenbouwer en is daarmee de oudste autofabrikant van Korea. De voorbije 60 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een volledig gamma SUV’s en vrijetijdsvoertuigen.

Vandaag omvat het gamma modellen als de Rexton, Korando, Tivoli en  Grand Tivoli, maar ook de pick-up Musso en recentelijk de eerste elektrische wagen : de Korando e-Motion.

SsangYong Motor Company breidt zijn internationale aanwezigheid uit met een klantgericht management als hoeksteen. Het bedrijf brengt zijn SUV’s aan de man via 1.650verkooppunten verspreid in 115 landen. Na West-Europa en Zuid-Amerika zette het merk ook voet aan wal in groeilanden als China en India. SsangYong boort vandaag ook nieuwe markten aan in Centraal-Amerika, Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) –de voormalige Sovjetunie – kan SsangYong rekenen op een distributienet van zo’n 700 dealers in 32 landen, waaronder de Benelux, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het bedrijf ondersteunt zijn aanwezigheid met een Europees onderdelendistributiecentrum in Nederland en een Europees hoofdkwartier in Frankfurt, dat de snelgroeiende activiteiten van het merk in Europa actief ondersteunt.

Voor bijkomende informatie over SsangYong en zijn producten kunt u surfen naar http://www.smotor.com/en.

Contact

Pierstraat 229 2550 Kontich

+32 3 450 04 00

[email protected]

www.ssangyong.be