SSANGYONG PRESENTEERT IN FRANKFURT DE TIVOLI DIESEL EN TWEE CONCEPTCARS GEBASEERD OP HET PLATFORM VAN DE TIVOLI: DE XLV-AIR EN DE XAV-ADVENTURE

SSANGYONG presenteert in Frankfurt de TIVOLI DIESEL en TWee CONCEPTcars gebaseerd op het platform van de TIVOLI: de XLV-AIR en de XAV-ADVENTURE

 

  • Internationale lancering van de Tivoli diesel, die dynamisch rijden verzoent met zuinigheid

  • Wereldpremière van XLV-Air, het preproductiemodel van de lange versie van de Tivoli

  • Onthulling van de XAV-Adventure, een authentiek SUV-concept met een moderne toets

SsangYong Motor Company, (CEO Johng-sik Choi; www.smotor.com/en) zal dit jaar tijdens het autosalon van Frankfurt de dieselversie van zijn compacte SUV Tivoli introduceren, evenals twee conceptcars gebaseerd op het platform van de Tivoli: de XLV-Air en de XAV-Adventure.

 

De Tivoli diesel, aangedreven door een dieselmotor die beantwoordt aan de Euro 6-norm, is niet alleen krachtig, maar ook zuinig en stil. Hij kan gecombineerd worden met een handgeschakelde of een automatische versnellingsbak en is verkrijgbaar met 2-wiel- of 4-wielaandrijving. Met het Idle Stop and Go-systeem (op de handgeschakelde versies met 2-wielaandrijving) blijft de CO2-uitstoot beperkt tot 109 g/km.

 

De XLV-Air (waarbij XLV staat voor eXciting smart Lifestyle Vehicle) is het preproductiemodel van de lange koetswerkversie van de Tivoli, die begin volgend jaar gelanceerd zal worden. Als veelzijdige SUV biedt hij niet alleen meer bagageruimte, maar ook de keuze tussen 1.6-benzine- of 1.6-dieselmotoren, tussen een optionele 6-trapsautomaat (van Aisin) of een handgeschakelde versnellingsbak en tussen 2-wiel- of 4-wielaandrijving om een nog groter klantenpubliek te bereiken.

 

De XAV-Adventure is het nieuwste SUV-conceptmodel van SsangYong: een herinterpretatie van de iconische Korando, met een moderne en viriele toets. De XAV-Adventure, die mikt op actieve en jonge klanten, is een authentieke compacte SUV die een optimaal weggedrag en maximale terreincapaciteiten biedt.  

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over SsangYong Motors Middle Europe


SsangYong Motor Company zag in 1954 het levenslicht als gespecialiseerde terreinwagenbouwer en is daarmee de oudste autofabrikant van Korea. De voorbije 60 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een volledig gamma SUV’s en vrijetijdsvoertuigen.

Vandaag omvat het gamma modellen als de Rexton, Korando, Tivoli en  Grand Tivoli, maar ook de pick-up Musso en recentelijk de eerste elektrische wagen : de Korando e-Motion.

SsangYong Motor Company breidt zijn internationale aanwezigheid uit met een klantgericht management als hoeksteen. Het bedrijf brengt zijn SUV’s aan de man via 1.650verkooppunten verspreid in 115 landen. Na West-Europa en Zuid-Amerika zette het merk ook voet aan wal in groeilanden als China en India. SsangYong boort vandaag ook nieuwe markten aan in Centraal-Amerika, Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) –de voormalige Sovjetunie – kan SsangYong rekenen op een distributienet van zo’n 700 dealers in 32 landen, waaronder de Benelux, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het bedrijf ondersteunt zijn aanwezigheid met een Europees onderdelendistributiecentrum in Nederland en een Europees hoofdkwartier in Frankfurt, dat de snelgroeiende activiteiten van het merk in Europa actief ondersteunt.

Voor bijkomende informatie over SsangYong en zijn producten kunt u surfen naar http://www.smotor.com/en.

Contact

Pierstraat 229 2550 Kontich

+32 3 450 04 00

[email protected]

www.ssangyong.be