SSANGYONG PRESENTEERT IN FRANKFURT DE TIVOLI DIESEL EN TWEE CONCEPTCARS GEBASEERD OP HET PLATFORM VAN DE TIVOLI: DE XLV-AIR EN DE XAV-ADVENTURE

Donderdag 3 september 2015 — SSANGYONG presenteert in Frankfurt de TIVOLI DIESEL en TWee CONCEPTcars gebaseerd op het platform van de TIVOLI: de XLV-AIR en de XAV-ADVENTURE

 

  • Internationale lancering van de Tivoli diesel, die dynamisch rijden verzoent met zuinigheid

  • Wereldpremière van XLV-Air, het preproductiemodel van de lange versie van de Tivoli

  • Onthulling van de XAV-Adventure, een authentiek SUV-concept met een moderne toets

SsangYong Motor Company, (CEO Johng-sik Choi; www.smotor.com/en) zal dit jaar tijdens het autosalon van Frankfurt de dieselversie van zijn compacte SUV Tivoli introduceren, evenals twee conceptcars gebaseerd op het platform van de Tivoli: de XLV-Air en de XAV-Adventure.

 

De Tivoli diesel, aangedreven door een dieselmotor die beantwoordt aan de Euro 6-norm, is niet alleen krachtig, maar ook zuinig en stil. Hij kan gecombineerd worden met een handgeschakelde of een automatische versnellingsbak en is verkrijgbaar met 2-wiel- of 4-wielaandrijving. Met het Idle Stop and Go-systeem (op de handgeschakelde versies met 2-wielaandrijving) blijft de CO2-uitstoot beperkt tot 109 g/km.

 

De XLV-Air (waarbij XLV staat voor eXciting smart Lifestyle Vehicle) is het preproductiemodel van de lange koetswerkversie van de Tivoli, die begin volgend jaar gelanceerd zal worden. Als veelzijdige SUV biedt hij niet alleen meer bagageruimte, maar ook de keuze tussen 1.6-benzine- of 1.6-dieselmotoren, tussen een optionele 6-trapsautomaat (van Aisin) of een handgeschakelde versnellingsbak en tussen 2-wiel- of 4-wielaandrijving om een nog groter klantenpubliek te bereiken.

 

De XAV-Adventure is het nieuwste SUV-conceptmodel van SsangYong: een herinterpretatie van de iconische Korando, met een moderne en viriele toets. De XAV-Adventure, die mikt op actieve en jonge klanten, is een authentieke compacte SUV die een optimaal weggedrag en maximale terreincapaciteiten biedt.