SsangYong Motor voltooit bedrijfssanering en maakt een beloftevolle nieuwe start

  • Bedrijfssanering afgerond 18 maanden na aanvang
  • KG Groep wil prioritaire vorderingen terugbetalen en de operationele financiering verhogen door middel van extra kapitaalinjectie
  • Het vernieuwde SsangYong Motor zal zich positioneren op de markt met nieuwe modellen en ​ een ​ aangepaste klantenservice

SsangYong Motor Company kondigde op 11 november aan dat het de terugbetaling van de rehabilitatieschuld met financiële middelen die voortvloeien uit de overname door de KG Group heeft voltooid, en dat het bedrijf nu, zo'n 18 maanden na de start van zijn rehabilitatie in april 2021, zijn rehabilitatieprocedure heeft afgerond.

Het bedrijf is nu van plan zijn vroege managementnormalisatie te versnellen door de verkoopcijfers te verhogen en snel rendabel te worden. SsangYong Motor heeft al de basis gelegd voor zijn bedrijfsstabilisatie en toekomstige groeiontwikkeling na zijn succesvolle fusie en overname, en de voltooiing van de bedrijfsrehabilitatieprocedure.

SsangYong benoemde Kwak Jea-sun als nieuwe voorzitter en Jeong Yong-won als CEO in september. In oktober werden stappen ondernomen om het management te stabiliseren met verdere benoemingen en organisatorische hervormingen om actief in te spelen op veranderingen in de nieuwe business.

In juli ondertekenden het KG Consortium, de werknemers en het management van SsangYong een speciale overeenkomst tussen drie partijen, gericht op werkzekerheid en langetermijninvesteringen. De samenwerking tussen arbeiders en management werd versterkt om de arbeidsverhoudingen verder te verstevigen en een herhaling van eerdere mislukkingen op dit gebied te voorkomen.

De KG-groep voltooide in oktober ook een tweede ronde investeringen om prioritaire vorderingen af te lossen als onderdeel van haar operationele financieringsplan. Na de terugbetaling van haar saneringsschulden versnellen zij de verbetering van de financiële structuur van het bedrijf, wat leidt tot een snelle normalisering van de activiteiten.

De toekomstige groei van SsangYong zal gebaseerd zijn op de overgang van het bedrijf naar elektrificatie, opnieuw ondersteund door extra kapitaalinjecties van de KG Groep. Het merk richt zich ook op groei door de succesvolle internationale lancering van het nieuwe Torres SUV-model. De onthulling van Torres op de binnenlandse markt werd bijzonder goed onthaald en leidt nu al tot een stijging van de verkoop, terwijl de positie van het merk op de wereldmarkt wordt versterkt. De voortdurende investeringen en technologische ontwikkelingen voor elektrische voertuigen (EV's) vorderen gestaag. Het eerste resultaat hiervan is het model met codenaam U100, dat volgend jaar op de markt komt.

SsangYong Motor officials verklaarden: "Namens iedereen bij SsangYong Motor willen we onze oprechte dank uitspreken aan alle belanghebbenden, inclusief de Seoul Rehabilitation Court, schuldeisers en partners voor hun begrip en steun bij het succesvol afronden van de bedrijfsrehabilitatieprocedure en het leggen van de basis voor de normalisatie van het bedrijf. Wij richten ons in het bijzonder tot onze klanten om hen te bedanken voor hun loyaliteit. Als volledig nieuw en getransformeerd bedrijf willen wij hen belonen door de best mogelijke klantenservice te bieden, en hen bedanken voor hun geduld.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over SsangYong Motors Middle Europe


SsangYong Motor Company zag in 1954 het levenslicht als gespecialiseerde terreinwagenbouwer en is daarmee de oudste autofabrikant van Korea. De voorbije 60 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een volledig gamma SUV’s en vrijetijdsvoertuigen.

Vandaag omvat het gamma modellen als de Rexton, Korando, Tivoli en  Grand Tivoli, maar ook de pick-up Musso en recentelijk de eerste elektrische wagen : de Korando e-Motion.

SsangYong Motor Company breidt zijn internationale aanwezigheid uit met een klantgericht management als hoeksteen. Het bedrijf brengt zijn SUV’s aan de man via 1.650verkooppunten verspreid in 115 landen. Na West-Europa en Zuid-Amerika zette het merk ook voet aan wal in groeilanden als China en India. SsangYong boort vandaag ook nieuwe markten aan in Centraal-Amerika, Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) –de voormalige Sovjetunie – kan SsangYong rekenen op een distributienet van zo’n 700 dealers in 32 landen, waaronder de Benelux, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het bedrijf ondersteunt zijn aanwezigheid met een Europees onderdelendistributiecentrum in Nederland en een Europees hoofdkwartier in Frankfurt, dat de snelgroeiende activiteiten van het merk in Europa actief ondersteunt.

Voor bijkomende informatie over SsangYong en zijn producten kunt u surfen naar http://www.smotor.com/en.

Contact

Pierstraat 229 2550 Kontich

+32 3 450 04 00

[email protected]

www.ssangyong.be