SsangYong Motor legt basis voor bedrijfsherstel na definitieve goedkeuring van het reconversieplan

  • Succesvolle aanvaarding van het reconversieplan met overweldigende meerderheid van stemmen van de schuldeisers legt de basis voor de normalisering van het bedrijf
  • Verbeterde financiële positie en nieuwe kapitaalstructuur zijn het resultaat van de uitvoering van de rehabilitatieplannen, waaronder schuldsanering en conversie van investeringen ​
  • Onder voorbehoud van toestemming van de rechtbank zal de onderneming in oktober om afronding van de reconversieprocedures verzoeken

SsangYong Motor Company kondigt aan dat de faillissementsrechtbank van Seoel heeft verklaard dat zij enerzijds haar goedkeuring zal verlenen aan de reconversie van de onderneming na de zogeheten “vergadering van verbonden personen” en anderzijds aan de periode om het reconversivoorstel af te ronden. Dankzij dit proces kan de onderneming nu haar bedrijfsherstel voortzetten.

Tijdens deze vergadering stemden 100% van de beschermde schuldeisers en 95% van de gewone schuldeisers, alsook alle aandeelhouders in met het reconversievoorstel, een percentage dat aanzienlijk hoger ligt dan wat wettelijk vereist is om het voorstel goed te keuren.

Dit hoge percentage ​ toont aan dat er een grote consensus bestaat tussen SsangYong Motor enerzijds, en de betrokken partijen anderzijds, en dat een vroegtijdige beëindiging van de reconversieprocedures een belangrijke stap is om de rechten en belangen van alle betrokkenen te vrijwaren.

Met deze masale steun van de schuldeisers werd het saneringsplan uiteindelijk goedgekeurd en voltooide SsangYong ​ de afronding van de fusie- en overnameovereenkomst met KG Group, waarmee een belangrijke stap werd gezet in de succesvolle ommekeer van de onderneming.

Nu de reconversie is goedgekeurd, zal SsangYong Motor zich concentreren op het revitaliseren van zijn bedrijfsvoering door de verbeterde financiële- en kapitaalstructuur, terwijl de reconversieplannen worden uitgevoerd om schulden terug te betalen, de voorraden te verminderen en te kapitaliseren op investeringen.

Commentaar van de curator, Yong-Won Chung: "De werknemers van SsangYong hebben hun uiterste best gedaan voor het bedrijf door het zelfreddingsplan uit te voeren, dat onder meer de ontwikkeling van een geheel nieuw model met de naam Torres omvat. Deze nieuwe auto werd in juli van dit jaar gelanceerd in Zuid-Korea en de bestellingen bedragen reeds meer dan 60.000 eenheden, wat resulteert in een sterk verminderd bedrijfsverlies in vergelijking met het voorgaande jaar."

Yong-Won Chung voegde hieraan toe: "Ik wil graag mijn oprechte dank uitspreken aan iedereen die SsangYong in deze moeilijke tijd heeft gesteund. Door deze rehabilitatieplannen kunnen we er nu alles aan doen om het bedrijf te resetten, zodat we op lange termijn terug concurrentieel zullen zijn.

De voorzitter van KG Group, Jae-Sun Kwak, verklaarde: "Ik ben zeer verheugd dat het saneringsplan is goedgekeurd. Met de nauwe samenwerking tussen KG Group en SsangYong zal ik SsangYong Motor volledig kunnen steunen om het vertrouwen van alle partijen, inclusief de klanten, te herstellen en te helpen het bedrijf zo snel mogelijk te normaliseren.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over SsangYong Motors Middle Europe


SsangYong Motor Company zag in 1954 het levenslicht als gespecialiseerde terreinwagenbouwer en is daarmee de oudste autofabrikant van Korea. De voorbije 60 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een volledig gamma SUV’s en vrijetijdsvoertuigen.

Vandaag omvat het gamma modellen als de Rexton, Korando, Tivoli en  Grand Tivoli, maar ook de pick-up Musso en recentelijk de eerste elektrische wagen : de Korando e-Motion.

SsangYong Motor Company breidt zijn internationale aanwezigheid uit met een klantgericht management als hoeksteen. Het bedrijf brengt zijn SUV’s aan de man via 1.650verkooppunten verspreid in 115 landen. Na West-Europa en Zuid-Amerika zette het merk ook voet aan wal in groeilanden als China en India. SsangYong boort vandaag ook nieuwe markten aan in Centraal-Amerika, Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) –de voormalige Sovjetunie – kan SsangYong rekenen op een distributienet van zo’n 700 dealers in 32 landen, waaronder de Benelux, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het bedrijf ondersteunt zijn aanwezigheid met een Europees onderdelendistributiecentrum in Nederland en een Europees hoofdkwartier in Frankfurt, dat de snelgroeiende activiteiten van het merk in Europa actief ondersteunt.

Voor bijkomende informatie over SsangYong en zijn producten kunt u surfen naar http://www.smotor.com/en.

Contact

Pierstraat 229 2550 Kontich

+32 3 450 04 00

[email protected]

www.ssangyong.be