SSANGYONG LANCEERT CNG-versies VOOR de TIVOLI EN DE KORANDO

CNG-versie op basis van de nieuwe 1.5 TGDi benzinemotor

 

  • Bijkomende gastanks in de koffer, benzinetank blijft behouden
  • Dankzij dubbele bodem blijft veel kofferruimte beschikbaar
  • 190 km autonomie op CNG voor Tivoli (vanaf € 17.990)
  • 220 km rijbereik op CNG voor ​ Korando (vanaf € 22.990)
  • Vrijstelling rijtaks en BIV in Vlaanderen, premie in Wallonië

SsangYong lanceert op de Brussels Motor Show die plaats vindt van 10 tot 19 januari een nieuwe CNG (Compressed Natural Gas) motorisatie voor de recent vernieuwde Tivoli en de gloednieuwe Korando. De CNG-installatie wordt in België gemonteerd op de bestaande 1.5 TGDi benzinemotor. De gebruiker ervaart dezelfde prestaties, enkel de gebruikskost en de uitstoot van schadelijke stoffen dalen gevoelig. 

CNG-installatie

De CNG-installatie omvat drie stalen tanks met een volume van 11 liter in de Korando en in de Tivoli worden 2 tanks met een volume van 10 liter gemonteerd. De tanks worden geïntegreerd onder een dubbele bodem in de kofferruimte zodat de koffer dankzij de vlakke laadvloer perfect bruikbaar en makkelijk toegankelijk blijft. De CNG-vulnippel wordt keurig geïntegreerd achter de bestaande tankklep en zit naast de vulopening voor benzine. Op het dashboard komt een display met leds die de resterende gasvoorraad aangeven. De ​ gebruiker kan zorgeloos op CNG rijden, want het systeem start op benzine en schakelt automatisch over op aardgas. Mocht de gastank leeg raken, schakelt de auto ongemerkt weer over op benzine. Omdat steeds meer SsangYong-dealers gecertificeerd zijn voor CNG, kan de klant zowel voor het onderhoud van de wagen als het nazicht van de CNG-tanks terecht bij zijn vertrouwde dealer. Deze CNG-modellen kan men op het Autosalon bestellen en zijn op korte termijn leverbaar. Klanten genieten dezelfde garantievoorwaarden (5 jaar) als op de overige SsangYong modellen. 

Aantrekkelijke gebruikskost

De prijs van de CNG-installatie bedraagt 3.500 euro. Die investering kan de gebruiker snel terugverdienen, want in Vlaanderen betaalt men in 2020 geen BIV en geen jaarlijkse rijtaks. In Wallonië geniet men een premie van € 500. Het grootste voordeel zit in de veel lagere brandstofkost, want in vergelijking met diesel of benzine ligt de energiekost per 100 km tot de helft lager.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over SsangYong Motors Middle Europe


SsangYong Motor Company zag in 1954 het levenslicht als gespecialiseerde terreinwagenbouwer en is daarmee de oudste autofabrikant van Korea. De voorbije 60 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een volledig gamma SUV’s en vrijetijdsvoertuigen.

Vandaag omvat het gamma modellen als de Rexton, Korando, Tivoli en  Grand Tivoli, maar ook de pick-up Musso en recentelijk de eerste elektrische wagen : de Korando e-Motion.

SsangYong Motor Company breidt zijn internationale aanwezigheid uit met een klantgericht management als hoeksteen. Het bedrijf brengt zijn SUV’s aan de man via 1.650verkooppunten verspreid in 115 landen. Na West-Europa en Zuid-Amerika zette het merk ook voet aan wal in groeilanden als China en India. SsangYong boort vandaag ook nieuwe markten aan in Centraal-Amerika, Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) –de voormalige Sovjetunie – kan SsangYong rekenen op een distributienet van zo’n 700 dealers in 32 landen, waaronder de Benelux, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het bedrijf ondersteunt zijn aanwezigheid met een Europees onderdelendistributiecentrum in Nederland en een Europees hoofdkwartier in Frankfurt, dat de snelgroeiende activiteiten van het merk in Europa actief ondersteunt.

Voor bijkomende informatie over SsangYong en zijn producten kunt u surfen naar http://www.smotor.com/en.

Contact

Pierstraat 229 2550 Kontich

+32 3 450 04 00

[email protected]

www.ssangyong.be