SsangYong Korando

Elektrisch offensief komt eraan

  • Geslaagde lancering
  • Ons beste "anti-virus"
  • 100% elektrische versie wordt verwacht

De nieuwe SsangYong Korando was vorig jaar op het Salon van Brussel voor het eerst te zien en inmiddels is hij een volledig jaar op de markt. En wat voor een jaar! Ondanks de bijzondere omstandigheden kunnen we spreken van een succesvolle lancering, want zowel autojournalisten als klanten waren overtuigd van zijn kwaliteiten. Hij werd warm onthaald omwille van het comfort, de wegligging, de afwerkingskwaliteit, de zee aan ruimte, de concurrentiële prijzen en het design (een opsteker, want dit was niet bij onze modellen het geval). Iedereen heeft in de nieuwe Korando een bijzonder overtuigend en aantrekkelijk voertuig ontdekt.

Anti-virus

Voor SsangYong vormde de Korando het voorbije jaar de perfecte bescherming tegen het beruchte virus dat heel wat andere merken zwaar heeft geraakt. Het is immers grotendeels aan het succes van de Korando te danken dat we in 2020 een vooruitgang van 15% hebben geboekt ten opzichte van 2019. Dat is een opmerkelijk resultaat op de Belgische markt die met ruim 20% is gekrompen. Deze cijfers indachtig, hopen we dan ook dat het in 2021 nog beter zal gaan, want voor SsangYong breekt een nieuw tijdperk aan.

EV

De EV-versie werd in eerdere persberichten voor eind 2020 aangekondigd. Maar omwille van redenen die u niet onbekend zullen zijn, hebben tal van ontwikkelingen in de autosector een beetje vertraging opgelopen. Daarom zal de 100% elektrische Korando pas in 2021 worden gelanceerd. De SsangYong Korando EV is de allereerste 100% elektrische auto in onze geschiedenis. Samen met de 1.5 liter benzinemotor van 163 pk en 1.6 liter dieselmotoren van 136 pk biedt de Korando een motorisatie die bij het profiel van elk type bestuurder past. We kunnen de technische specificaties van deze nieuwe versie nog niet onthullen, maar u zal er weldra meer over vernemen.

Tot binnenkort, want het zal niet lang duren voor we u verder informeren…

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over SsangYong Motors Middle Europe


SsangYong Motor Company zag in 1954 het levenslicht als gespecialiseerde terreinwagenbouwer en is daarmee de oudste autofabrikant van Korea. De voorbije 60 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een volledig gamma SUV’s en vrijetijdsvoertuigen.

Vandaag omvat het gamma modellen als de Rexton, Korando, Tivoli en  Grand Tivoli, maar ook de pick-up Musso en recentelijk de eerste elektrische wagen : de Korando e-Motion.

SsangYong Motor Company breidt zijn internationale aanwezigheid uit met een klantgericht management als hoeksteen. Het bedrijf brengt zijn SUV’s aan de man via 1.650verkooppunten verspreid in 115 landen. Na West-Europa en Zuid-Amerika zette het merk ook voet aan wal in groeilanden als China en India. SsangYong boort vandaag ook nieuwe markten aan in Centraal-Amerika, Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) –de voormalige Sovjetunie – kan SsangYong rekenen op een distributienet van zo’n 700 dealers in 32 landen, waaronder de Benelux, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het bedrijf ondersteunt zijn aanwezigheid met een Europees onderdelendistributiecentrum in Nederland en een Europees hoofdkwartier in Frankfurt, dat de snelgroeiende activiteiten van het merk in Europa actief ondersteunt.

Voor bijkomende informatie over SsangYong en zijn producten kunt u surfen naar http://www.smotor.com/en.

Contact

Pierstraat 229 2550 Kontich

+32 3 450 04 00

[email protected]

www.ssangyong.be