SsangYong @ Paris Motor Show

SSANGYONG PRESENTEERT IN PARIJS LIV-2 SUV CONCEPT EN UPGRADES VOOR TIVOLI & XLV MJ 2017

SsangYong Motor Company, (CEO, Johng-sik Choi; www.smotor.com/en) onthult het volgende totaal nieuwe model op het autosalon van Parijs 2016: de grote prestige-SUV LIV-2 Concept.

 

Met de Tivoli en XLV liet SsangYong geen twijfel meer bestaan over zijn vermogen om in recordtijd een volledig nieuwe auto te ontwikkelen en te bouwen en tegelijk zijn uitgebreide kennis aan te wenden om zijn reputatie als Korea's voornaamste SUV-bouwer te bestendigen. Met meer dan 100.000 verkochte exemplaren over de hele wereld speelt deze auto een cruciale rol in de transformatie van SsangYong.

 

“Voor de volledig nieuwe grote SUV, die volgend jaar op de markt komt, zullen we hetzelfde proces gebruiken. De LIV-2 die we vandaag voorstellen, is de laatste concept voor ons Y400-model en werd reeds uitgebreid getest”, aldus Johng-sik Choi.

 

"De LIV-2 getuigt van onze luxueuze benadering van het uiterst populaire SUV-concept en kan schermen met geavanceerde technologieën en een hoog veiligheidsniveau. We zijn er zeker van dat hij op zijn beurt zal uitgroeien tot een referentie en dat hij SsangYong weer naar nieuwe hoogten zal tillen. De komende jaren zullen we elk jaar een nieuw model toevoegen aan ons gamma, stuk voor stuk ontworpen om de aantrekkingskracht van ons merk bij onze klanten en op de internationale markten te versterken," voegde hij nog toe.

 

De SsangYong LIV-2, wat staat voor 'Limitless Interface Vehicle', blikt vooruit op een grote prestige-SUV en bouwt voort op de LIV-1 concept, die in 2013 werd voorgesteld op het autosalon van Seoel. Hij brengt een revolutie teweeg in de designtaal en helpt het concept van 'Waardige Beweging' uit te dragen.

 

De LIV-2 zal worden aangedreven door SsangYongs eigen Euro 6-compatibele 2.2-dieselmotor voor krachtige en tegelijk efficiënte prestaties of door de nieuw ontwikkelde 2.0 GDi-turbobenzinemotor.

 

Het interieur werpt zich op als een prestigieuze, eigentijdse lounge in een luxueuze limousine met chauffeur, een zee aan ruimte om te werken of te ontspannen en een reeks geavanceerde communicatietechnologieën. Voorbeelden daarvan zijn het geïntegreerde communicatiesysteem met drie schermen, WiFi-mirroring voor mobiele toestellen, Apple CarPlay en Google Android Auto om de connectiviteit te optimaliseren en de inzittenden meer te laten genieten van elke rit.  Dit infotainmentsysteem wordt beheerd via een aanraakscherm en biedt hoogwaardige entertainmentfuncties met surroundgeluid.

 

Voorts kan de auto prat gaan op een geavanceerde veiligheidsuitrusting met onder meer een Autonome Noodremhulp (AEBS). Dat systeem waarschuwt de bestuurder wanneer het een auto, voetganger of ander obstakel detecteert met zijn radar- en lasersensoren en zijn camera bovenaan de voorruit. Ook de functie Traffic Safety Assist (TSA), een grootlichtassistent (HBA), een rijstrookwaarschuwing, een dodehoekdetectie en een spoorassistent zijn van de partij. Traffic Alert System beschermt de achterkant van de auto door de bestuurder te waarschuwen voor naderend verkeer wanneer hij achteruit een parkeerplaats uitrijdt.

 

Zie afzonderlijk persbericht voor een volledige productbeschrijving

 

Andere upgrades voor het hele gamma van MJ 2017

 

De SsangYong Tivoli – de eerste SUV voor het B-segment van het merk – behoudt zijn stijlvolle look en toonaangevende veiligheidsuitrusting en interieurruimte en onderging bovendien enkele verbeteringen voor 2017.

 

Het nieuwe model wordt leverbaar met diverse veiligheidsvoorzieningen waaronder een autonome noodremhulp (AEBS) die standaard wordt gemonteerd. Een rijstrookwaarschuwing, spoorassistent, grootlichtassistent en verkeersbordenherkenning worden als optie verkrijgbaar.

 

Verbeteringen voor de bestuurder en passagiers zijn onder meer het in de hoogte en diepte verstelbare stuurwiel, de verbeterde ventilatie voor de voorste passagier en de verstelbare achterbank voor meer comfort tijdens lange ritten. Een nieuwe koffervloer met twee niveaus verhoogt dan weer het laadgemak en de flexibiliteit van de koffer.  

 

De XLV, de veelzijdige SUV met verlengd koetswerk die is afgeleid van het Tivoli-platform, krijgt dezelfde veiligheidsupgrades als de Tivoli en kan ook worden uitgerust met verwarmbare achterstoelen voor extra passagierscomfort in de winter.

Zie bijlagen onderaan dit bericht voor LIV-2 concept, 2017 specificaties, Tivoli Rally Raid en 2017 Line-up.

Premiere-SsangYong-LIV-2-concept-NED-CCC.docx

DOCX - 62 Kb

SsangYong-Tivoli-Rally-Raid-4WD-_English_.docx

DOCX - 59 Kb

SsangYong-line-up-2017-model-range-NED-CC.docx

DOCX - 43 Kb

SsangYong-line-up-2017-model-specification-NED-CC.docx

DOCX - 87 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over SsangYong Motors Middle Europe


SsangYong Motor Company zag in 1954 het levenslicht als gespecialiseerde terreinwagenbouwer en is daarmee de oudste autofabrikant van Korea. De voorbije 60 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een volledig gamma SUV’s en vrijetijdsvoertuigen.

Vandaag omvat het gamma modellen als de Rexton, Korando, Tivoli en  Grand Tivoli, maar ook de pick-up Musso en recentelijk de eerste elektrische wagen : de Korando e-Motion.

SsangYong Motor Company breidt zijn internationale aanwezigheid uit met een klantgericht management als hoeksteen. Het bedrijf brengt zijn SUV’s aan de man via 1.650verkooppunten verspreid in 115 landen. Na West-Europa en Zuid-Amerika zette het merk ook voet aan wal in groeilanden als China en India. SsangYong boort vandaag ook nieuwe markten aan in Centraal-Amerika, Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) –de voormalige Sovjetunie – kan SsangYong rekenen op een distributienet van zo’n 700 dealers in 32 landen, waaronder de Benelux, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het bedrijf ondersteunt zijn aanwezigheid met een Europees onderdelendistributiecentrum in Nederland en een Europees hoofdkwartier in Frankfurt, dat de snelgroeiende activiteiten van het merk in Europa actief ondersteunt.

Voor bijkomende informatie over SsangYong en zijn producten kunt u surfen naar http://www.smotor.com/en.

Contact

Pierstraat 229 2550 Kontich

+32 3 450 04 00

[email protected]

www.ssangyong.be