KGM viert Europese productiestart Torres EVX

KGM, de gloednieuwe merknaam waaronder de Zuid-Koreaanse autobouwer SsangYong binnenkort ook in ons land zal opereren, heeft de Europese productie opgestart van zijn langverwachte Torres EVX. De Benelux lancering van de 100% elektrische top-SUV staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024.

"Dit is een spannende dag voor KGM, nu we beginnen met de productie van ons eerste volledig elektrische voertuig, de Torres EVX," zei voorzitter Kwak Jae-sun. "De EVX is de eerste van de vele volledig elektrische voertuigen die KGM in de komende jaren zal produceren. Daarnaast werken we aan ons doel om een toonaangevende speler in duurzame mobiliteit te worden en om de uitstoot van voertuigen en activiteiten te blijven verminderen.”

De EVX wordt gebouwd in de fabriek in Pyeongtaek, in Zuid-Korea, waar ook de voertuigen met verbrandingsmotor van de band rollen. Het is de allereerste vrucht van KGM’s industriële samenwerking met wereldwijd EV-koploper BYD, waaraan de Torres EVX zijn onderhuidse batterijtechnologie te danken heeft. Zo zal de nieuwe EVX beschikken over een 73,4 kWh grote LFP-batterij, waaruit de 4,71 meter grote SUV een gecombineerde WLTP-actieradius van 462 kilometer weet te puren.

Grote (EV)X-factor

Naast de onmiddellijk in het oog springende ‘Powered by Toughness’-designtaal, waarmee KGM op visueel vlak wil onderstrepen dat het merk een gloednieuw tijdperk is binnengestapt, schermt de Torres EVX ook met een aantal indrukwekkende cijfers om zijn Europese ambities kracht bij te zetten.

Naast een riante zit- en beenruimte voor de vijf inzittenden biedt de Torres EVX bijvoorbeeld ook een koffervolume van maar liefst 703 liter, waardoor de Torres EVX zich opwerpt als één van de ruimste elektrische SUV’s op de markt. Verder onderscheidt de Torres EVX zich ook van zijn concurrenten op vlak van (snel-)laadcapaciteiten: een oplaadbeurt van 10 tot 80% neemt aan een HPC-charger (High Power Charger) slechts 28 minuten in beslag.

Nog op technologisch vlak pakt de Torres EVX uit met V2L-functionaliteit (Vehicle-2-Load), terwijl het interieur gekenmerkt door een Panoramic Dual Display met een totale oppervlakte van 24,6 inch. Al deze zaken zullen overigens tot de standaarduitrusting behoren, net als geavanceerde rijhulpsystemen zoals automatisch remmen in noodgevallen, rijstrookassistentie en adaptieve cruise-control. De exacte prijzen van de Torres EVX zijn nog niet bekend, de Belgische invoerder Astara verwacht die te kunnen bekendmaken in januari.

Fotogallerij

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over SsangYong Motors Middle Europe


SsangYong Motor Company zag in 1954 het levenslicht als gespecialiseerde terreinwagenbouwer en is daarmee de oudste autofabrikant van Korea. De voorbije 60 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een volledig gamma SUV’s en vrijetijdsvoertuigen.

Vandaag omvat het gamma modellen als de Rexton, Korando, Tivoli en  Grand Tivoli, maar ook de pick-up Musso en recentelijk de eerste elektrische wagen : de Korando e-Motion.

SsangYong Motor Company breidt zijn internationale aanwezigheid uit met een klantgericht management als hoeksteen. Het bedrijf brengt zijn SUV’s aan de man via 1.650verkooppunten verspreid in 115 landen. Na West-Europa en Zuid-Amerika zette het merk ook voet aan wal in groeilanden als China en India. SsangYong boort vandaag ook nieuwe markten aan in Centraal-Amerika, Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) –de voormalige Sovjetunie – kan SsangYong rekenen op een distributienet van zo’n 700 dealers in 32 landen, waaronder de Benelux, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het bedrijf ondersteunt zijn aanwezigheid met een Europees onderdelendistributiecentrum in Nederland en een Europees hoofdkwartier in Frankfurt, dat de snelgroeiende activiteiten van het merk in Europa actief ondersteunt.

Voor bijkomende informatie over SsangYong en zijn producten kunt u surfen naar http://www.smotor.com/en.

Contact

Pierstraat 229 2550 Kontich

+32 3 450 04 00

[email protected]

www.ssangyong.be