KG Mobility toont elektrische vrijetijds-SUV 'Torres EVX'

▪ Torres EVX is een authentieke volledig elektrische SUV met het DNA van de recent gelanceerde Torres.

▪ Torres EVX is naast de Korando e-Motion de tweede elektrische SUV van de Koreaanse constructeur en positioneert zich hoger in het gamma.

▪ Met bijna 50.000 verkochte units mag de Torres nu al een kaskraker worden genoemd.


De Torres EVX is het eerste geëlektrificeerde model sinds KG Mobility SsangYong Motors heeft overgenomen. Het nieuwste model gebruikt het platform van de recent gelanceerde Torres en borduurt verder op het stoere vrijetijdsdesign van de Torres met verbrandingsmotor. De volledige elektrische Torres EVX onderscheidt zich door tal van unieke designelementen die zijn ecologische inborst markeren. De Torres EVX krijgt een markante frontpartij met een elegant maar uitgesproken blok van horizontale LED-dagrijverlichtingselementen.

De Torres EVX krijgt het uitgesproken luxueuze en ruime interieur van de Torres dat uitblinkt door zijn ergonomisch karakter en gebruik maakt van premium, duurzame materialen. Als volledige elektrisch voertuig krijgt de Torres EVX een panoramische dubbel digitaal display (12,3 inch) dat alle voertuig- en rij-informatie groepeert en een optimaal overzicht biedt voor de bestuurder.

De Torres EVX erft het DNA van de Torres ICE en profileert zich als een elektrische vrijetijdstijd-SUV die zich bij uitstek leent tot zowel verplaatsingen in de stad als daarbuiten. De bodemvrijheid van 174 mm en de bagageruimte van 839 liter (*) nodigt uit tot vrijetijds- en buitenactiviteiten waarmee de Torres EVX zich wil onderscheiden van louter stedelijke elektrische SUV's.

De Torres EVX maakt gebruik van een lithium-ijzerfosfaat (LFP) batterij met een hoge duurzaamheid. Bovendien zorgt het geoptimaliseerde BMS (Battery Management System) ervoor dat de Torres EVX naar verwachting een rijbereik zal kunnen voorleggen tussen 420 en 460 km (*) WLTP. In de stad zal de autonomie naar verwachting de 500 km ruim overschrijden. 3-fasig laden is uiteraard voorzien.

Verder pakt de Torres EVX uit met een V2L (Vehicle-to-Load) functionaliteit en een verwacht trekvermogen van 1.500 kg (*), wat opnieuw het vrijetijdskarakter van het model benadrukt. Het interessante trekvermogen van 1.500 kg deelt de Torres EVX overigens met de Korando e-Motion.

Finale specificaties en prijzen van de Torres EVX worden verwacht tegen het jaareinde, terwijl hij begin volgend jaar ook in de showroom te zien zal zijn. Gezien het grote succes van de Torres met bijna 50.000 verkochte units sinds zijn lancering, belooft ook de EVX een groot succes te worden. Prijzen van de Torres EVX worden later bekend gemaakt.

 

(*) Voorlopige waarden, Europese specificaties van de Torres EVX zijn nog onderhevig aan testvalidatie en homologatie, en kunnen pas later worden bevestigd.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over SsangYong Motors Middle Europe


SsangYong Motor Company zag in 1954 het levenslicht als gespecialiseerde terreinwagenbouwer en is daarmee de oudste autofabrikant van Korea. De voorbije 60 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een volledig gamma SUV’s en vrijetijdsvoertuigen.

Vandaag omvat het gamma modellen als de Rexton, Korando, Tivoli en  Grand Tivoli, maar ook de pick-up Musso en recentelijk de eerste elektrische wagen : de Korando e-Motion.

SsangYong Motor Company breidt zijn internationale aanwezigheid uit met een klantgericht management als hoeksteen. Het bedrijf brengt zijn SUV’s aan de man via 1.650verkooppunten verspreid in 115 landen. Na West-Europa en Zuid-Amerika zette het merk ook voet aan wal in groeilanden als China en India. SsangYong boort vandaag ook nieuwe markten aan in Centraal-Amerika, Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) –de voormalige Sovjetunie – kan SsangYong rekenen op een distributienet van zo’n 700 dealers in 32 landen, waaronder de Benelux, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het bedrijf ondersteunt zijn aanwezigheid met een Europees onderdelendistributiecentrum in Nederland en een Europees hoofdkwartier in Frankfurt, dat de snelgroeiende activiteiten van het merk in Europa actief ondersteunt.

Voor bijkomende informatie over SsangYong en zijn producten kunt u surfen naar http://www.smotor.com/en.

Contact

Pierstraat 229 2550 Kontich

+32 3 450 04 00

[email protected]

www.ssangyong.be