KG Mobility stelt de nieuwe Torres voor

KG Mobility (voorheen SsangYong Motor Company) stelt zijn eerste nieuwe model voor sinds de nieuwe start van deze Koreaanse constructeur. Het nieuwe model heet Torres, een stoer ogende SUV die nog dit jaar op de markt zal komen.

  • KG Mobility presenteert de nieuwe Torres, het eerste model sinds de nieuwe start.
  • Torres reeds in de showroom vanaf september
  • Orderboekje open vanaf 15 juli
  • 163 pk 1.5 GDI benzinemotor

Een robuust ontwerp

KG Mobility lanceert de nieuwe Torres, die in eerste instantie zal worden aangedreven door een 163 pk sterke 1.5 GDI-benzinemotor. Het model was reeds te zien op de Seoul Motor Show eerder dit jaar en is al te koop in verschillende niet-Europese markten en op de Koreaanse markt. De Torres, vernoemd naar het gelijknamige nationale park in Chili, is vooral bedoeld voor avontuurlijke bestuurders die op zoek zijn naar een robuuste SUV. Met zijn bagageruimte van 703 liter is hij de ideale metgezel voor een volgende avontuurlijke reis.

Motor

In eerste instantie zal de Torres leverbaar zijn met een 163 pk sterke 1.5 GDI benzinemotor, die gecombineerd kan worden met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een 6-traps automaat, en dit zowel in de 2WD- als in de 4WD-versie. De drie geoptimaliseerde rijmodi (Normaal, Sport en Winter) voor de automatische versie en de twee stuurmodi (Normaal en Sport) voor de handgeschakelde versnellingsbak geven de auto alle troeven om perfect aan de verwachtingen van de bestuurder te voldoen. Een volledige EV-versie volgt later.

Vanaf september in de showroom

De Belgische importeur Astara zal binnenkort de volledige technische specificaties van dit model vrijgeven. Het orderboek is open vanaf 15 juli en op dat moment worden ook de definitieve prijzen bekendgemaakt. De Torres staat medio september in de Belgische en Luxemburgse showrooms en rond die tijd worden ook de eerste klantenleveringen verwacht.

Fotogalerij

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over SsangYong Motors Middle Europe


SsangYong Motor Company zag in 1954 het levenslicht als gespecialiseerde terreinwagenbouwer en is daarmee de oudste autofabrikant van Korea. De voorbije 60 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een volledig gamma SUV’s en vrijetijdsvoertuigen.

Vandaag omvat het gamma modellen als de Rexton, Korando, Tivoli en  Grand Tivoli, maar ook de pick-up Musso en recentelijk de eerste elektrische wagen : de Korando e-Motion.

SsangYong Motor Company breidt zijn internationale aanwezigheid uit met een klantgericht management als hoeksteen. Het bedrijf brengt zijn SUV’s aan de man via 1.650verkooppunten verspreid in 115 landen. Na West-Europa en Zuid-Amerika zette het merk ook voet aan wal in groeilanden als China en India. SsangYong boort vandaag ook nieuwe markten aan in Centraal-Amerika, Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) –de voormalige Sovjetunie – kan SsangYong rekenen op een distributienet van zo’n 700 dealers in 32 landen, waaronder de Benelux, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het bedrijf ondersteunt zijn aanwezigheid met een Europees onderdelendistributiecentrum in Nederland en een Europees hoofdkwartier in Frankfurt, dat de snelgroeiende activiteiten van het merk in Europa actief ondersteunt.

Voor bijkomende informatie over SsangYong en zijn producten kunt u surfen naar http://www.smotor.com/en.

Contact

Pierstraat 229 2550 Kontich

+32 3 450 04 00

[email protected]

www.ssangyong.be