Über SsangYong Motors Middle Europe

OVER SSANGYONG MOTOR COMPANY

Datum: November 2016

SsangYong Motor Company zag in 1954 het levenslicht als gespecialiseerde terreinwagenbouwer en is daarmee de oudste autofabrikant van Korea. De voorbije 60 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een volledig gamma SUV’s en vrijetijdsvoertuigen.

Vandaag omvat het gamma modellen als de Rexton W, Actyon, Korando, Tivoli en recentelijk de XLV, maar ook de pick-up Actyon Sports en de monovolume Rodius. In 2013 verkocht SsangYong 145.649 voertuigen, in 2014 waren dat er 141.047, waarvan ruim de helft bestemd was voor de export.

Begin 2015 lanceerde SsangYong in Korea de Tivoli, zijn eerste compacte SUV-model. Als concentraat van 60 jaar ervaring en knowhow gecombineerd met innovatie ontpopte de Tivoli zich tot een instant succes en voerde hij van meet af aan het B-SUV-segment aan op zijn thuismarkt.

De XLV beleefde zijn internationale première tijdens het salon van Genève in maart en wordt vanaf juni wereldwijd verkocht.

SsangYong Motor Company breidt zijn internationale aanwezigheid uit met een klantgericht management als hoeksteen. Het bedrijf brengt zijn SUV’s aan de man via 1.650verkooppunten verspreid in 115 landen. Na West-Europa en Zuid-Amerika zette het merk ook voet aan wal in groeilanden als China en India. SsangYong boort vandaag ook nieuwe markten aan in Centraal-Amerika, Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) –de voormalige Sovjetunie – kan SsangYong rekenen op een distributienet van zo’n 700 dealers in 32 landen, waaronder de Benelux, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, de Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Sinds de opstart van de Europese verkoop in 1996 werden er meer dan 264.000 auto’s verkocht, wat de brede aantrekkingskracht van SsangYong-voertuigen demonstreert. Het bedrijf ondersteunt zijn aanwezigheid met een Europees onderdelendistributiecentrum in Nederland en een recent opgericht Europees hoofdkwartier in Frankfurt, dat de snelgroeiende activiteiten van het merk in Europa actief ondersteunt.

Voor bijkomende informatie over SsangYong en zijn producten kunt u surfen naar http://www.smotor.com/en.

SsangYong Motors Middle Europe
Satenrozen 8
2550 Kontich